• Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

Copyright 2019, Chris König

20 - 25 AUGUSTUS 2019

Een fotografie avontuur door de Hooglanden van IJsland.

OVERZICHT || DETAILS || HOST || FAQ || RECENSIES

.

Het is tijd voor een nieuw avontuur! De titel suggereert een fotografie workshop, maar het is zoveel meer dan dat. Gedurende zeven dagen zullen we op zoek gaan naar adembenemende fotolocaties, soms alleen te voet te bereiken. We zullen focussen op het vastleggen van hét moment, maar daarnaast ook hoe je de foto’s achteraf bewerkt: alles van het opzetten van je shot, het vertellen van een verhaal tot post-processing zal worden behandeld. Buiten alle vaardigheden om, blijft het belangrijkste doel van de reis nog steeds het beleven van een groot avontuur! Om minder bekende fotolocaties te bezoeken, te kamperen onder de sterrenhemel, vroeg je bed uit voor de zonsopgang en genieten van de prachtige momenten na zonsondergang; het is allemaal onderdeel van deze reis.

De diversiteit van IJsland biedt de perfecte basis voor een uitgebreid fotografie avontuur. De reis biedt ruimte voor vier deelnemers om ervoor te zorgen dat er genoeg tijd is voor individuele aandacht en focus op de dingen die jíj wilt leren en ervaren! We maken gebruik van een omgebouwde Land Rover Defender, met de mogelijkheid om ons over rivieren en in meer afgelegen gebieden te brengen.

OVERZICHT

 • Een week vol avontuur

 • Training in fotografie & nabewerking

 • Afgelegen hutten & kamperen onder de sterrenhemel

 • Hiken & verkennen van unieke locaties

 

Gedetailleerde informatie over de reis en benodigdheden vind je verder naar beneden ↡↡

DETAILS

 

 • Data: 20 - 25 Augustus

 • Kosten: €1799

 • Beschikbaarheid: 4 plekken

 

WAT IS ER INBEGREPEN?

 • Zes dagen fotografie training (compositie, licht, story telling, nabewerking)

 • Drie nachten accommodatie (gedeelde kamers, afhankelijk van de locatie), twee nachten kamperen

 • Alle maaltijden

 • Vervoer met 4x4 (Land Rover Defender), brandstof

WAT IS ER NIET INBEGREPEN?

 • Vlucht naar Reykjavik (zorg dat je in Reykjavik Centrum bent, uiterlijk om 10 uur in de ochtend van 20 augustus)

 • Tent (neem een eigen tent mee, meer informatie vind je beneden op deze pagina)

 • Reisverzekering

 • Persoonlijke uitgaven

OPTIONEEL

 • Je bent van harte welkom om een dag voorafgaand aan de workshop aan te sluiten voor uitgebreide basis instructies betreffende het bedienen van je camera, instellingen, etc. om je voor te bereiden voor de rest van de week (lunch inbegrepen). Aanvullende kosten: €149 (exclusief accommodatie).

 

Veelgestelde vragen en recensies vind je verder naar beneden ↡↡

OVER DE HOST

Hoi, ik ben Chris! Ik ben sinds een aantal jaar werkzaam als outdoor & lifestyle fotograaf. Halverwege mijn studie psychologie besloot ik mijn passie voor fotografie te volgen. De studie was geen verloren zaak, want ik heb een Master afgerond in Training & Development en de ervaring en kennis die daar zijn opgedaan zijn een waardevolle toevoeging aan de workshops die ik organiseer.

Sinds begin 2017 heb ik meerdere succesvolle workshops in IJsland georganiseerd, met een focus op de combinatie tussen fotografie en avontuur. De drang naar avontuur is iets dat je terugziet in mijn werk en persoonlijke leven: het wonen in een kampeerauto zorgt ervoor dat ik makkelijk kan aanpassen aan nieuwe omgevingen en een groot deel van mijn tijd breng ik door in het buitenland - voor een opdracht, op zoek naar de perfecte zonsondergang in de bergen, of tijdens het onderwijzen van fotografie aan anderen!

 

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Wat voor niveau fotografie heb ik nodig?

De workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de combinatie van fotografie en avontuur! Of je nu een beginner bent, of juist meer ervaren - IJsland zal de perfecte omgeving zijn om je vaardigheden aan te verbeteren. Er is continu gelegenheid voor het stellen van vragen, waardoor ieder op zijn of haar manier progressie kan maken!

In wat voor fysieke conditie moet ik zijn?

Zoals de titel suggereert, zal het een avontuurlijke week zijn. We zullen twee nachten kamperen, wat zelfs in augustus in IJsland erg koud kan zijn. Wel biedt dit juist weer de meest interessante fotografie mogelijkheden en natuurlijk een unieke ervaring! Aangezien we wat onbekendere plekken gaan verkennen, zullen we met regelmaat gaan hiken en soms wat klauteren over oneffen terrein, aangezien er niet altijd bestaande routes zijn. Enigszins fit zijn, werkt dus zeker in je voordeel! Daarnaast is het belangrijk om de juiste kampeerspullen mee te nemen. Meer daarover in de volgende sectie.

 

Wat moet ik meenemen?

Aangezien het in IJsland het hele jaar door koud, nat en winderig kan zijn, is het erg belangrijk om warme en waterdichte kleding mee te nemen. Laagjes zijn prioriteit! Daarnaast is het belangrijk om een goed geïsoleerde slaapzak en tent mee te nemen voor comfortabele kampeernachten. Een uitgebreide paklijst zal natuurlijk nog aan de deelnemers worden gegeven.

Betreffende fotografie apparatuur: Neem een spiegelreflex- of systeemcamera mee met tenminste de volgende lenzen: een groothoek lens, een telefoto lens en het liefst een 35m/50mm prime lens. Een statief komt goed van pas bij het fotograferen van zowel watervallen als de sterrenhemel. Daarnaast is het erg aangeraden om een laptop mee te nemen voor de nabewerking en backup van onze foto’s!

 

Hoe strikt is ons programma?

Het weer in IJsland is een van de minst voorspelbare zaken ooit: de voorspelling kan heel goed zijn en voor je het weet valt de regen met bakken uit de lucht. We zullen zoveel mogelijk interessante locaties bezoeken en het programma aanpassen aan de hand van het weer. Flexibiliteit is belangrijk! Een aantal van de locaties die we gaan verkennen, zijn Háifoss, Landmannalaugar, Þórsmörk, Þakgil, Skaftafell en meer (afhankelijk van het weer).

 

WAT ZEGGEN ANDEREN?

 

"We've been promised a photography adventure. And that is exactly what we got. The organisation was top notch, neat locations for the night, a fun group of like minded folks and not to forget loads of opportunities to explore the outdoors and learn some welcome photography tricks. No question was too small and more importantly, humor was involved. The magic potion was when we witnessed nature's own theatre: the northern lights. All in all it was a remarkable trip. One that I would definitely recommend." // Hannah de Blaeij

"Chris developed a course which was entertaining, challenging, exhausting (in a good way) and most of all safe. He made sure the pace was a challenge, but never too much and as a professional photographer myself i can easily say i learned so much. From adopting other styles, challenging my way of thinking and allowing me to teach others my specialties made this a trip i will remember a lifetime.

If you want out of comfort, learning, laughing and just an all good adventure, Chris will throw in some photography skill boosting on these trips and all that. Don’t hesitate, as i might steal your spot on one of the future trips.." // Martin Hols

"Never have I learned and experienced so much in one single week. Chris selected a wonderful group of people with which we travelled through Iceland. During this week I learned a lot about the basics of photography. Besides everything I learned about photography we had an amazing week with the group, and friendships were build. We all had things to learn each other and the positivity of the group made this week even better.

Photographing day and night, cooking together with amazing stories on the most beautiful places, putting an alarm at 3 o’clock to catch the Northern lights, dropping everything you are doing to chase some arctic foxes, and so on and on. To summarise, this week really was a wonderful experience which I will remember for the rest of my life. Thank you Chris!" // Casper van den Abeele

Meer recensies vind je hier.

Voor vragen en/of opmerkingen, stuur vooral een e-mail naar: hello@adventurizer.com

Algemene Voorwaarden